Z NOVIM LETOM VODENJE SIJ METALA RAVNE PREVZEMA JERNEJ MOČNIK

Sporočilo za javnost

          

Ljubljana in Ravne na Koroškem, 22. december 2021 – S 1. januarjem 2022 bo za glavnega direktorja SIJ Metala Ravne imenovan dosedanji izvršni direktor za finance Jernej Močnik. Borut Urnaut, dosedanji glavni direktor, svojo profesionalno pot nadaljuje v družbi, kjer bo s svojim bogatim znanjem in delovnimi izkušnjami še naprej del najožje vodstvene ekipe.

Po tem, ko je dosedanjemu glavnemu direktorju SIJ Metala Ravne Borutu Urnautu potekel dogovorjeni dvoletni mandat, se je na svojo željo z upravo Skupine SIJ dogovoril, da ne bo več vodil druge največje jeklarske družbe v Skupini SIJ. Kot svetovalec ostaja del najožje vodstvene ekipe družbe, kjer bo tesno sodeloval z novim glavnim direktorjem in ekipo SIJ Metala Ravne na področju razvoja novih izdelkov in trgov.

Vodenje družbe z novim letom 2022 prevzema univerzitetni diplomirani ekonomist Jernej Močnik. Kot izvršni direktor za finance je v SIJ Metalu Ravne zaposlen od septembra 2020 in ima več kot 20 let delovnih izkušenj v bančnem sektorju, kjer je kot izvršni direktor za poslovanje z gospodarskimi družbami že sodeloval s Skupino SIJ. S tega vidika Jernej Močnik dobro pozna poslovanje družbe, ob primopredaji poslov pa se bo za uspešno vodenje družbe podrobneje seznanil tudi s projekti in aktivnostmi na vseh ostalih področjih.

Novi glavni direktor prevzema vodenje družbe SIJ Metal Ravne po uspešnem poslovnem letu in v času intenzivnega investicijskega cikla za uresničevanje ambicioznih načrtov družbe tudi v prihodnjem letu.

 

 

---

 

Skupina SIJ je največja slovenska vertikalno integrirana metalurška skupina. Njeni izdelki zasedajo vodilne položaje na evropskih in svetovnih nišnih jeklarskih trgih. Je med desetimi največjimi poslovnimi skupinami v Sloveniji, med največjimi slovenskimi izvozniki in med najpomembnejšimi zaposlovalci v Sloveniji.

 

Skupina SIJ je po nerevidiranih podatkih poslovanja v prvem polletju leta 2021 ustvarila 451,6 milijona evrov prihodkov od prodaje (24,4 odstotka več kot v enakem obdobju lani) in EBITDA v višini 43,6 milijona evrov (91 odstotkov več kot v enakem obdobju lani). Za naložbe je skupina v prvem polletju leta 2021 namenila 29,1 milijona evrov (10 milijonov več kot v enakem obdobju lani). Skupina SIJ je v prvih šestih mesecih leta 2021 poslovala pozitivno in ustvarila 10 milijonov evrov dobička.

 

 

 

Več informacij:

SIJ – Slovenska industrija jekla, d.d.

Katja Krumpak, vodja korporativnega komuniciranja

Korporativno komuniciranje

Telefon: +386 1 242 98 59

Mobitel: +386 41 814 041

E-naslov: katja.krumpak@sij.si